Voor bedrijven

Als bedrijf kan het aantrekkelijk zijn om over te stappen op duurzame vormen van energie. Ook dit jaar zijn er enkele subsidies die de overstap financieel aantrekkelijker maken: zo kun je extra aftrek krijgen op de inkomstenbelasting of de vennootbelasting (door de MIA, KIA en VAMIL regelingen te gebruiken). Ook de SDE++ subsidie, die geldt voor grote projecten, is de moeite van het bekijken waard. Zie: www.rijksoverheid.nl/sde++/

De klimaatdoelen halen

De Nederlandse overheid heeft de wereldwijde klimaatdoelstellingen ondertekend. Dat betekent dat in 2030 meer dan 70% van de energie die verbruikt wordt, van duurzame aard moet zijn. Mede met het oog op die doelstelling worden ondernemers gestimuleerd om de overstap te maken naar meer duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen. Zakelijke subsidies zijn zo vormgegeven, dat je als bedrijf extra fiscale aftrek op de bedrijfswinst kunt krijgen.

Wat kosten zonnepanelen in 2021?

Benader vandaag nog meerdere aanbieders van zonnepanelen en vergelijk het aanbod. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op je aankoop.

Gratis & vrijblijvend vergelijken