Lokale subsidies

Er zijn gemeentes in Nederland die een stimuleringsregeling hebben voor het verlagen van het stroomverbruik van de ingezetenen. Dit zijn enkele voorbeelden:

Jouw gemeente contacteren
Het beste kun je contact met jouw gemeente opnemen om na te gaan of er een lokale subsidie is (dit doe je door gebruik te maken van het 14+ nummer. Bijvoorbeeld 14 010 voor Gemeente Rotterdam, 14 033 voor Gemeente Amersfoort of 14 0172 voor Gemeente Alphen aan den Rijn).

Of bekijk de website van jouw gemeente (veelal www.GEMEENTE.nl; dus bijvoorbeeld www.groningen.nl, www.rotterdam.nl, etc. etc.). Als je je vrijblijvend wilt laten adviseren door zonnepaneelbedrijven kun je gebruik maken van het offerte formulier (dekking door heel Nederland; alle gemeenten).

Hieronder volgen twee voorbeelden van de diverse regelingen in Gemeente Amsterdam:

Gemeente Amsterdam

Voor particulieren is er op dit moment geen directe zonnepanelen subsidie maar kunnen zij wel gebruik maken van andere fiscale mogelijkheden.

– Voor particulieren

  • Energielening Amsterdam
  • Duurzaamheidsfonds: het Duurzaamheidsfonds investeert in projecten in Amsterdam die bijdragen aan meer duurzaamheid.
  • Fiscale regeling zonne-coöperaties (huishoudens): fiscaal voordeel voor coöperaties van burgers die samen in een zonnesysteem investeren.
  • BTW teruggaaf (0% BTW)
  • Gratis VvE advies

– Voor bedrijven
Subsidie zonnepanelen op maatschappelijk vastgoed: de Provincie Noord-Holland stelde subsidie beschikbaar voor de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen op maatschappelijk vastgoed. De subsidie kan niet meer bedragen dan 20% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 25.000 euro. Informatie en aanvragen gaan via de website van de provincie Noord-Holland.

Voor meer informatie bekijk de website van Gemeente Amsterdam: www.amsterdam.nl/subsidie/

Wat kosten zonnepanelen in 2021?

Benader vandaag nog meerdere aanbieders van zonnepanelen en vergelijk het aanbod. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten.