BTW zonnepanelen 2021

Actuele informatie?
Deze website wordt niet meer bijgehouden. Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2022 op deze website: www.subsidie-zonnepanelen2022.nl

Als particuliere woningeigenaar kun je nu gebruik maken van de zogenoemde BTW-regeling voor zonnepanelen.

Recht op teruggave

Op alle producten en diensten betaal je als particulier doorgaans BTW en in eerste instantie ook voor je zonnepanelen. Door een ontheffing aan te vragen kun je na je aankoop 21% van het totaalbedrag terugvorderen bij de Belastingdienst.

Als eigenaar van zonnepanelen ben je in dit geval een kleine ondernemer voor de wet. Je doet dus aangifte en hebt recht op teruggave van de BTW voor de aanschaf van je zonnepanelen.

Ontheffing

Het doen van aangifte kan je dus flink wat geld besparen. Sommige mensen zien er echter tegenop om ieder kwartaal BTW-aangifte te doen – iets dat je in principe geacht wordt te doen als eigenaar van zonnepanelen. Je kunt echter ook vrijstelling vragen na het eerste kalenderjaar. Zo heb je wel het voordeel van de BTW-teruggaaf, maar hoef je niet ieder kwartaal aan de slag met formulieren.

Ook zijn er zonnepaneelbedrijven die de aangifte volledig voor je kunnen verzorgen. Gratis, als een extra service.

In 3 stappen terugvorderen

Het BTW-bedrag minus, eventuele, forfaitair bedrag kun je in 3 stappen terugvragen van de Belastingdienst. Deze stappen zijn:

  • Gebruik het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’
  • Geef je IBAN-rekeningnummer op
  • Doe de BTW-aangifte

Ga naar deze pagina op de website van de Belastingdienst voor alle informatie en het juiste formulier.

Wat kosten jouw zonnepanelen zonder BTW?

Benader vandaag nog meerdere aanbieders van zonnepanelen en vergelijk het aanbod. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op je aankoop.

Gratis & vrijblijvend vergelijken