Asbest

De afgelopen tijd is er steeds meer aandacht gekomen voor het verbeteren van het milieu. Met de zogenaamde ‘Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop’ regeling probeert de overheid sinds 2014 twee vliegen in één klap te slaan. Zoals de naam van de subsidie al zegt, worden bedrijven aangemoedigd om het schadelijke asbest dat vaak in daken van boerderijschuren verwerkt zit, te laten saneren. In één beweging worden dan zonnepanelen geplaatst op de gesaneerde daken, zodat agrariërs (gedeeltelijk) over kunnen stappen op het gebruik van groene stroom. Deze regeling is gestopt.

Heb je asbest op het dak?

Asbest is een prima materiaal om mee te isoleren. Tot in het midden van de jaren ’90 werd het dan ook veelvuldig gebruikt in allerlei sectoren en vooral in de agrarische sector. Inmiddels weten we echter dat het materiaal zeer schadelijk is voor de gezondheid. Het saneren van asbest is een vrij kostbare onderneming, die de overheid van tijd tot tijd subsidieert.

Ook asbest saneren?

Kom dan vrijblijvend in contact met asbestbedrijven en vraag gratis offertes op. Door het aanbod te vergelijken kun je besparen op de kosten die je moet maken. Ga naar pagina offertes asbest.

Hoeveel kon je besparen?

De financiële implicatie van deze subsidie kon behoorlijk groot zijn. In totaal kon je tot €4,50 euro per m2 besparen op de sanering, terwijl er zonnepanelen geplaatst worden waarmee je stroomverbruik op de lange termijn een stuk lager zal worden. Afhankelijk van het verbruik van je bedrijf, kan dat flink schelen op de energierekening. Door middel van deze regeling wordt op die manier het milieu geholpen, maar krijgen bedrijven ook een steuntje in de rug. Daarom was deze regeling ook zo populair en was de subsidiepot vroegtijdig uitgeput.

Voor meer informatie over asbest en asbestinventarisatie bekijk je de betreffende webpagina’s.